Επίδομα επανασύνδεσης ρεύματος: να συστήσει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος την αρμόδια επιτροπή

Είναι σταθερή θέση και ΔΕΣΜΕΥΣΗ της παράταξής μας ο Δήμος Καβάλας να φροντίζει για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες (σε στέγη, τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα) νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Είτε με δικές του πρωτοβουλίες είτε με προγράμματα άλλων φορέων.

Από τις 2 Φεβρουαρίου 2018, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει τη θέσπιση ειδικού επιδόματος επανασύνδεσης σε νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα, στο πλαίσιο επέκτασης των δικαιούχων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Το ειδικό επίδομα θα χορηγείται κατευθείαν στους δικαιούχους καταναλωτές από τον ΔΕΔΔΗΕ (την εταιρεία της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής του ρεύματος), αλλά οι αιτήσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται και θα αξιολογούνται με συγκεκριμένα κριτήρια από ειδική επιτροπή του κάθε Δήμου.

Ήδη ο Δήμος Νέστου έχει προσκαλέσει τους δημότες που ανήκουν στις κατηγορίες των δικαιούχων να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για τη συγκεκριμένη δυνατότητα ούτε φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην καθυστερήσει περισσότερο και να συστήσει ΑΜΕΣΑ την αρμόδια Επιτροπή, για να δοθεί η δυνατότητα σε συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του βοηθήματος να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στις κατοικίες τους.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής 

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

JoomShaper