Τώρα προεκλογικά θυμήθηκαν κάποιοι την αξιοποίηση των ακινήτων;
Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έκανε ούτε μία μελέτη για να αξιοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα ακίνητα που είτε έχουμε στην κατοχή μας ως Δήμος είτε τα διεκδικούμε από το Δημόσιο.
Ατυχώς, και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που εκπροσωπεί σήμερα ο κύριος Μουριάδης ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μάς έλεγε ότι αρκούν ακόμη και οι μελέτες σε… χαρτοπετσέτες!
Πώς λοιπόν τώρα θα τα κάνουν όλα, όταν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ασκούσαν διοίκηση;
Οι δημότες κουράστηκαν να ακούν λόγια από φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν διοίκηση στον Δήμο και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Υπάρχουν ήδη πολλές κατατεθειμένες προτάσεις και ιδέες, εδώ και χρόνια, για την αξιοποίηση των ακινήτων και των δημοσίων χώρων της πόλης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, στο πρόγραμμα STATUS, στις δράσεις επιστημονικών φορέων (Τεχνικό Επιμελητήριο, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων κ.ά.), στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και αλλού. Αυτές γιατί δεν αξιοποιήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία;
5 χρόνια τώρα δεν έχουμε σταματήσει να λέμε και να επιμένουμε ότι ο Δήμος μας χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων.
Ειδικά για το Κάτω Νοσοκομείο, εμείς συμφωνούμε με την πρόταση να γίνουν φοιτητικές εστίες ή κατοικίες. Εξάλλου, είχαμε καταθέσει εμείς την πρόταση αυτή το καλοκαίρι του 2018.
Γιατί άραγε η διοίκηση του Δήμου συμφώνησε προεκλογικά να γίνουν φοιτητικές εστίες, όταν το 2016 πήρε επίσημη απόφαση για ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού;
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για την αξιοποίηση των ανενεργών ακινήτων είναι ξεκάθαρες:
• Καταστρώνουμε ένα συνολικό σχέδιο διεκδίκησης και αξιοποίησης των ανενεργών ακινήτων που ρημάζουν στην πόλη.
• Περιλαμβάνουμε και αξιολογούμε σε αυτό το συνολικό σχέδιο κάθε πρόταση που έχει κατατεθεί μέχρι τώρα και προσθέτει αξία, όπως αυτή που πρόσφατα διατύπωσε η κυρία Σαπφώ Αγγελούδη για αξιοποίηση καπναποθηκών στην πλατεία Μακέδου και η πρόταση των φοιτητριών Αρχιτεκτονικής Αλκμήνης Μπακρατσά και Θεοφανώς Σκιπετάρη για την αξιοποίηση του “Διονύσου”.
• Κινητοποιούμε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ και την Κεντρική Ένωση Δήμων για το ζήτημα των εγκαταλειμμένων κτιρίων μέσα στα αστικά κέντρα, και ειδικά για τις καπναποθήκες αγωνιζόμαστε για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησής τους από τους Δήμους.
• Σχεδιάζουμε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εκμεταλλευτούμε χρήματα που έχουν μείνει αδιάθετα εδώ και πολύ καιρό από προγράμματα του ΕΣΠΑ κ.ά.