fbpx

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Αγαπητοί δημότες, αγαπητές δημότισσες,

ξεκινήσαμε το Νοέμβριο του 2013 και δημιουργήσαμε τον ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ως μία ανοιχτή κίνηση δημοτών, ανεξάρτητη από πολιτικά κατεστημένα, αδέσμευτη από οικονομικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Αποστολή μας, να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Στηριγμένοι στη συστηματική δουλειά που κάναμε για τα προβλήματα του Δήμου μας, ζητάμε τη συμμετοχή και την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, με μοναδικό στόχο να ανεβάσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει.

Εκεί που πραγματικά μπορεί να φτάσει, αν αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες και ο πλούτος της Καβάλας, των Φιλίππων, της Ν.Καρβάλης και των άλλων οικισμών του Δήμου.

Όλοι μαζί, με όραμα, με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Το πιστεύουμε ακράδαντα και γι’ αυτό εργαζόμαστε με πείσμα, με πάθος και με συνέπεια εδώ και 5 χρόνια!

Η καθημερινή, θερμή, κάθε μέρα και μεγαλύτερη υποστήριξή σας, μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να δηλώσουμε ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πετύχουμε!
Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την «πορεία παρακμής» αυτού του τόπου.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Δήμος μας, η Καβάλα και οι Φίλιπποι, είναι ένας τόπος με πολλούς και πλούσιους αναπτυξιακούς πόρους: γεωπολιτική θέση, κόμβος μεταφορών και τουρισμού, παραγωγικές δυνατότητες σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μάρμαρα, πετρέλαιο, υπηρεσίες και εκπαίδευση, φυσική ομορφιά, πολιτισμό και ιστορία 2.000 χρόνων και πολυπολιτισμικές αναφορές.

Έχει πίσω του μία μεγάλη και σημαντική βιομηχανική και εμπορική παράδοση, μία σύγχρονη οικονομία με σημαντικές υποδομές (λιμάνια, οδικούς άξονες, αεροδρόμιο, υπό μελέτη σιδηροδρομική σύνδεση). Πρόσφατα δε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Για όλα αυτά, ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ.

Πιστεύουμε ότι η Καβάλα μπορεί να εξελιχθεί σε αναπτυξιακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής και οι Φίλιπποι να αξιοποιήσουν την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που έχουν, χάρη στον αρχαιολογικό χώρο και την πνευματική φυσιογνωμία του Αποστόλου Παύλου.

Καμία άλλη Δημοτική Αρχή, καμία άλλη παράταξη δεν το πίστεψε και δεν το πιστεύει. Εμείς το πιστεύουμε.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ

Ο Δήμος Καβάλας έχει εκατοντάδες εργαζόμενους, έναν σημαντικό προϋπολογισμό και οικονομικούς πόρους. Είναι μία «παραγωγική μονάδα» που δυστυχώς υπολειτουργεί λόγω αδύναμων Διοικήσεων και της λογικής του ρουσφετιού και «των δικών μας παιδιών».

Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια αξιοκρατίας, κόστους-οφέλους, σύγχρονης διοίκησης και αποτελεσματικότητας.

Καμία Διοίκηση, καμία άλλη παράταξη δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Όλοι οι διεκδικητές του Δήμου (Δήμητρα Τσανάκα, Θόδωρος Μουριάδης, Βαγγέλης Παππάς, Άρης Βέρρος) έχουν ασκήσει διοίκηση στον Δήμο, αλλά με «φτωχά» αποτελέσματα.

Εμείς ως αντιπολίτευση αποδείξαμε την αποτελεσματικότητά μας. Δεν ξεχωρίζουμε τους δημότες σε «δικούς μας» και «αντιπάλους», έχουμε μέθοδο στην ανάλυση και την επίλυση των προβλημάτων.

Είμαστε οι μόνοι που εδώ και πολλά χρόνια κάναμε αντιπολίτευση, με σύστημα, με συνέπεια, συγκεκριμένες προτάσεις για εκατοντάδες μικρά και μεγάλα θέματα του Δήμου.

Πετύχαμε ως αντιπολίτευση, θα πετύχουμε ως Δημοτική Αρχή. Κανείς δεν το αμφισβητεί.

Ο Δήμος θα παράγει πολλαπλάσιο έργο και οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι, καθώς η δουλειά τους, η εμπειρία τους, οι γνώσεις τους δεν θα απαξιώνονται πλέον.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Στον Δήμο Καβάλας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες σύλλογοι, σωματεία, ομάδες, κοινωνικοί, επιστημονικοί και οικονομικοί φορείς, πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς. Είναι ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό, ένα άυλο κεφάλαιο για τον τόπο μας που παραμένει αναξιοποίητο. Οι Διοικήσεις του Δήμου βλέπουν το κεφάλαιο αυτό είτε σαν «εκλογική πελατεία» που το πλησιάζουν με «χάρες» και «χαρτζιλίκια» είτε σαν «βάρος», καθώς πρέπει αναγκαστικά να τους υπολογίζουν.

Εμείς θα αξιοποιήσουμε το κεφάλαιο αυτό. Όλο το δίκτυο, τις προτάσεις, τις δράσεις και τις απεριόριστες ώρες εθελοντικής προσφοράς τους θα τις μετατρέψουμε σε μία πρόσθετη κινητήρια δύναμη για τον Δήμο και τον τόπο μας.

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η παράταξή μας έχει επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, έναν νέο άνθρωπο, με όραμα, με ιδέες, με εμπειρία, με μεγάλη ενεργητικότητα και τεράστια θέληση να αλλάξει την Καβάλα και τους Φιλίππους.

Από την πρώτη στιγμή, ο Μάκης Παπαδόπουλος επέλεξε να δουλέψει συλλογικά και να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα συνεργατών που εργάζεται συστηματικά εδώ και 5 χρόνια πάνω στα προβλήματα και τις λύσεις και με βάση πάντα το αποτέλεσμα.
Είμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και συμφέροντα.

Εμείς αποφασίζουμε και λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες.

Είμαστε πολυσυλλεκτικοί, αφού μπορούμε να ενώσουμε πολίτες με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους δημότες για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών και να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη του Τόπου μας.

Η πρόκληση της μεταρρύθμισης «Κλεισθένης» για αναλογικό σύστημα εκλογής του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας προβληματίζει.

Ούτως ή άλλως, εμείς θα διοικήσουμε με βάση τη συνεννόηση και τη συνεργασία όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό, στην τοπική κοινωνία.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ, ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Έχουμε παρουσιάσει Θέσεις και Προτάσεις με γραπτό και δημόσιο τρόπο για εκατοντάδες θέματα, μικρά και μεγάλα, του Δήμου μας.

Ολοκληρώνοντας το διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες, θα παρουσιάσουμε μέσα στην προεκλογική περίοδο ένα πλήρες «Σχέδιο Δράσης και Προγράμματος» για τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε στη διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς και τις Δεσμεύσεις μας ισορροπώντας το Όραμα και το Σχέδιο με τη ρεαλιστική εφαρμογή.

Έλα να σχεδιάσουμε μαζί

την Καβάλα που θέλεις!

Μετάβαση στο περιεχόμενο